För hyresgäster

Vi önskar att du som kund hos oss ska trivas med din bostad eller lokal, och att du känner dig trygg och väl omhändertagen. Här nedan hittar du vår uthyrningspolicy och några tips som kan hjälpa dig som hyresgäst. På undersidorna hittar ni även lite mer specifik information för våra olika områden. Har du några frågor? Tveka inte att kontakta oss, kontaktuppgifter hittar ni här intill.

Respektera era grannar

I flerfamiljshus lever ni, på gott och ont, nära era grannar. Mellan kl 22.00 och 06.00 ska det vara lugnt i huset. Det innebär att ni ska undvika att göra saker som kan störa era grannar som att exempelvis lyssna på hög musik. Vissa störningar såsom barnskrik kan man dock som granne behöva acceptera. I det fall ni upplever att en granne stör, påtala detta för grannen. Om det inte hjälper ber vi er att kontakta oss. 

Rent och Snyggt

Alla vill ha rent och snyggt runt sig och vi ber er därför att inte slänga skräp, cigarettfimpar eller papper i eller kring huset. Att ha ordning omkring sig skapar trivsel. Det finns papperskorgar att lägga skräpet i.

Det är förbjudet att ställa möbler, kartonger och dylikt i källargångarna eller trapphusen. Om det görs kan det vara skäl för uppsägning

Rökning

Det är inte tillåtet att röka i lägenheterna då det kommer att innebära en stor kostnad för dig som hyresgäst när lägenheten sedan behöver saneras. Det är heller inte tillåtet att röka inom 15 meter från entréerna eller i gemensamma utrymmen såsom tvättstuga, trappuppgångar eller källargångar. 

Om ni röker på gårdsplanen så se till att fimparna hamnar i en askkopp. Om ni röker på er balkong ber vi er att ta hänsyn till era grannar så att de ej får rök in i sina lägenheter. 

Sophantering

På de flesta fastigheterna finns det kärl för sopsortering. Det är viktigt att ni sorterar soporna rätt och lägger dem i avsedda kärl.

Titta på https://www.eem.se/privat/atervinning/sorteringsguiden/ om ni är osäkra på hur ni ska sortera

Tvättstugor

På fastigheten Oxeln 1 har vi ett digitalt bokningssystem där ni bokar tid med en personlig tagg. På Sågaren 8, Skeppsgossen 3 och Skeppsgossen 6 bokas tvättid på infotavlan i entrén. På övriga fastigheter bokar ni tvättid genom att använda er bokningscylinder eller genom att skriva upp er på listan.

Se till att städa av tvättstugan när er tvättid är slut så att ni lämnar tvättstugan i det skick ni själva vill finna den. I det fall tvättstugan inte är i ordning när ni lämnar den kan ni debiteras en städavgift.

Kontakta vår fastighetsskötare eller husvärd om det är något problem när ni ska tvätta! Kontaktuppgifter hittar ni här

Parkering och lastning

Utryckningsfordon som ambulans, brandbil, läkare måste ha direkt tillgång till trapphus, vägar och gårdsplan. Därför är det endast tillåtet att stanna fordon för tillfällig ur- och ilastning utanför trapphus, på vägar och gårdsplan. Parkering sker på parkeringsplatserna. Felparkerade bilar får parkeringsböter.